Web design & Development   Website Development   Web design & Development   Website Development   Web design & Development   Website Development  

Μία ολοκληρωμένη επιχείρηση σήμερα οφείλει να επενδύσει στον προσεκτικό σχεδιασμό και το χτίσιμο μιας ιστοσελίδας που θα αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία και το έργο της στον ψηφιακό κόσμο.

Συχνά ακούμε πως η δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι εύκολη υπόθεση, και πράγματι, κάποια από τα βήματα της διαδικασίας είναι αυτοματοποιημένα. Ωστόσο, η διαδικασία δημιουργίας ενός ιστότοπου που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού, ενώ παράλληλα εκπληρώνει τους στόχους της επιχείρησης αποτελεί ένα έργο που απαιτεί εμπειρία και μέθοδο.

“ Βασική αρχή της ομάδας του Black Dog είναι το να αποτυπώνει στην εκάστοτε ιστοσελίδα το ύφος και τη μοναδικότητα της επιχείρησης ή της ιδέας που ονειρευτήκατε.”

Η επιτυχημένη δημιουργία μίας ιστοσελίδας βασίζεται στα εξής βήματα:

 • Καταγραφή των αναγκών του συνεργάτη και της επιχείρησης του
  Σκοπός μας είναι να αναπτύσσουμε ιστοσελίδες που αντιπροσωπεύουν τις ιδέες και το ύφος μιας επιχείρισης με τον πιο δυναμικό τρόπο. Καθορίζουμε μαζί τους στόχους πίσω από τη δημιουργία της ιστοσελίδας, προσδιορίζουμε το κοινό στο οποίο στοχεύει και σκιαγραφούμε το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά που θα συμπεριληφθούν σε αυτή.
 • Έρευνα και Παρουσίαση προτάσεων
  Ιδιαίτερα χρήσιμο για τη σωστή επιλογή της τελικής εμφάνισης της ιστοσελίδας είναι το στάδιο της έρευνας και της παρουσίασης διαφορετικών επιλογών, συγκρίσιμων μεταξύ τους.
 • Σύνταξη & Επιλογή περιεχομένου
  Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθεί το περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει η ιστοσελίδα. Από τη σύνταξη των κειμένων (όπως είναι για παράδειγμα οι βασικές κατηγορίες, οι περιγραφές των υπηρεσιών κ.λπ.) έως την επιλογή καθαρών και αισθητικά αρμονικών εικόνων και ελκυστικών βίντεο, η δημιουργική ομάδα του Black Dog υποστηρίζει τους συνεργάτες της σε όλη τη διαδικασία διαλογής και επιλογής περιεχομένου.

 • Σχεδιασμός
  Το σημείο όπου η ιστοσελίδα αρχίζει να παίρνει “σάρκα και οστά” είναι ο σχεδιασμός. Προϋπόθεση για να ξεκινήσει να αναπτύσσει κανείς το κομμάτι του σχεδιασμού είναι να έχει ολοκληρωθεί το λογότυπο και το branding. Το σχεδιαστικό πρότυπο πρέπει να είναι βασισμένο στο χαρακτήρα της επιχείρησης, οπτικά ελκυστικό και εύκολο στη χρήση για τους επισκέπτες. Τόσο οι προγραμματιστές, όσο και το δημιουργικό τμήμα της ομάδας του Black Dog “σκάβει βαθιά με τα έμπειρα πατουσάκια του” ώστε να φέρει τις πιο φρέσκες και σύγχρονες σχεδιαστικές προτάσεις στην εκάστοτε ιστοσελίδα.

 • Παράδοση έργου
  Το τελικό και πιο ενδιαφέρον στάδιο της δημιουργίας μιας ιστοσελίδας αποτελεί η παρουσίαση της τελικής της μορφής, καθώς για πρώτη φορά η ιδέα πάνω στην οποία επενδύσαμε όνειρα, δημιουργικότητα και εμπειρία βρίσκεται μπροστά μας. Σε αυτή τη φάση συζητάμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες και πινελιές που θα οδηγήσουν στην ολοκληρωμένη παράδοση του έργου. Πάντα, η πρόθεση της έμπειρης ομάδας του Black Dog είναι να έχετε στα χέρια σας μία ιστοσελίδα που σας εκφράζει απόλυτα και αντιπροσωπεύει την επιχείρηση και την ιδέα σας με ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο.

What are the key points for clear paws?

User Experience: Η επίσκεψη σε μία ιστοσελίδα θα πρέπει να χαρίζει στον επισκέπτη μία θετική συναισθηματική εμπειρία, μία στιγμή την οποία θα θυμάται. Χαρακτηριστικά που αφορούν αυτή την εμπειρία είναι η αισθητική διάταξη των στοιχείων της ιστοσελίδας, η προσβασιμότητα της, η σωστή και λειτουργική κατηγοριοποίηση και άλλες διάφορες μικρές λεπτομέρειες που προκύπτουν έπειτα από ανάλυση του κοινού στόχου και των αναγκών του.

Responsiveness: Μία ιστοσελίδα, από οποιαδήποτε συσκευή κι αν την επισκέπτεται κανείς, σε οποιονδήποτε χρόνο, θα πρέπει να παρέχει μία συνεκτική παρουσία. Μία responsive ιστοσελίδα δεν απαιτεί από το χρήστη περισσότερες από τις απαραίτητες κινήσεις για να αλληλεπιδράσει μαζί του, αλλά έχει κατασκευαστεί με έναν ευέλικτο τρόπο που της επιτρέπει να διατηρεί τα χαρακτηριστικά της.

Αισθητική & Ποιότητα: Η αισθητική που συνοδεύει μία ιστοσελίδα, και πάει “χέρι-χέρι” με την αισθητική του λογοτύπου και το branding, συνιστά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο παζλ που φτιάχνει μία ολοκληρωμένη εμπειρία για το χρήστη, καθώς αποτελεί τη βασική κορνίζα του. Η οπτική γωνία τόσων των φωτογραφικών, όσο και των λεκτικών μέσων θα πρέπει να κινούνται πάνω στον ίδιο άξονα, ο οποίος πηγάζει από την προσωπικότητα της επιχείρησης.

Βελτιστοποίηση Search Engine Optimization (SEO):  Η γενικότερη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας, ώστε να διασφαλίζεται η κατάταξή της υψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης αποτελεί ένα ιδιαίτερο και μείζονος σημασίας κομμάτι. 

Ο μαύρος σκύλος ξέρει ότι ακόμη κι αν η ιστοσελίδα σου χαρακτηρίζεται από άψογο σχεδιασμό και πεντακάθαρες εικόνες, αν τα μυστικά του S.E.O. όπως τα γνωρίζουμε δεν έχουν εφαρμοστεί, τότε δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες για την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Security: Η ασφάλεια αναφέρεται στα μέτρα που λαμβάνουμε για την προστασία της ιστοσελίδας και των χρηστών που την επισκέπτονται και αλληλεπιδρούν με αυτή. Μία ιστοσελίδα που θεωρείται αξιόπιστη από τους χρήστες διατηρεί τη διαθεσιμότητα και τη φήμη της. Δείτε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια εδώ.

Analytics: Τα Analytics, όπως και τα μαθηματικά για την καθημερινότητά μας πλέον, είναι μία πολύ σημαντική πηγή πληροφορίας για μία ιστοσελίδα. Τα Analytics περιλαμβάνουν τη μέτρηση και την ανάλυση της συμπεριφοράς των επισκεπτών όπως: πηγές επισκεψιμότητας, συμπεριφορά επισκεπτών, ποσοστό μετατροπών, ποσοστό εγκατάλειψης, δημογραφικά στοιχεία, που σε βάθος χρόνου εξυπηρετούν στο να λαμβάνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις βάσει δεδομένων για τη βελτίωση της απόδοσης της ιστοσελίδας.

Have Any Projects In Mind? Feel Free to Contact Us

Let’s Work Together